Brouwerij Groovy is begonnen als een thuis-brouwerij. Vanuit mijn interesse voor lekkere biertjes ben ik in maart 2017 begonnen met het brouwen van bier.

Het brouwen beviel zo goed dat er snel een nano-nano brouwerij gebouwd is de schuur. De brouwerij heeft een grootte van 10m2 en heeft een brouw capaciteit van 25 liter en met de 2 gecontroleerde vergistings kasten kunnen 2 batches tegelijk vergist worden. Het afvullen en bottelen vindt met de hand plaats.

In 2019 is voor de eerste keer een grotere batch gebrouwen bij een collega brouwerij. Het eerste bier dat op deze manier uitgebracht is, is de populaire ‘4 Jaargetijden’, een heerlijk verfrissend (dunkel) weizen bier. Dit bier zal ook verkocht gaan worden.

De naam van de brouwerij, Groovy,  komt voort uit de liefde voor muziek. In de jazz muziek betekent de term : Swingend. De letterlijke betekenis van Groovy is ‘Very Good’ en heeft als synoniem:  Orgastisch en Liefdevol.

Ik streef als brouwer ernaar om zijn bieren zoveel mogelijk ‘Groovy’ te brouwen en dat ook in de beleving terug te laten komen.

De bieren worden allemaal gebrouwen met en geïnspireerd door groovy muziek. Dit kan variëren van Jazz tot Pop en van Klassiek tot Rock. In de namen van de bieren komt de liefde voor muziek uit al deze stijlen terug.

Er wordt gestreefd om iedere maand minimaal 1 batch te brouwen. Het is de bedoeling dat er veel verschillende stijlen gebrouwd gaan worden om zo de kennis van het brouwproces en de diverse bieren beter te leren kennen.

De diverse bieren van Brouwerij Groovy.