Passie voor bier is mijn motto!!

Ik ben Ramon Adriaanse, Internationaal Biersommelier, en van mijn passie wil ik jullie laten meegenieten.

De naam, Groovy,  komt voort uit de liefde voor muziek. In de jazz muziek betekent het : Swingend. De letterlijke betekenis van Groovy is ‘Very Good’ en heeft als synoniem: Orgastisch en Liefdevol.

Met Groovy Bieren streef ik ernaar om mensen op een ‘Groovy’ manier met bier in contact te laten komen en mijn passie over te dragen.

In 2019 ben ik afgestudeerd als Internationaal Biersommelier
(Certified Diploma Beer Sommelier). Deze opleiding heb ik gevolgd via
StiBON (Stichting Bieropleidingen Nederland) en heb daar de niveau’s 1 tot 3 gehaald. Niveau 3 is afgerond in het “Bierkulturhaus” in Obertrum (Oostenrijk).

Naast deze opleiding tot Biersommelier ben ik ook in 2017 begonnen met het brouwen van bier. Brouwerij Groovy streeft ernaar om de bieren zoveel mogelijk ‘Groovy’ te brouwen en dat ook in de beleving terug te laten komen.

In 2019 heb ik voor de eerste keer meegedaan aan het Open Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen (ONK2019). Hiervoor zijn 2 bieren gebrouwen:

  • Brown Sugar
  • 4 Jaargetijden

Met de Brown Sugar ben ik Nederlands Kampioen geworden in klasse D (Donkere zware bieren). De 4 Jaargetijden was goed oor een zesde plaats in de vrije klasse.